KristianstadKristianstad

Nyheter från Kristianstad

Annonser
Senaste Nytt
SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Kosmetisk tatuering utan kontroll


Många verksamheter som utför kosmetisk tatuering har inte inspekterats.   I Helsingborg har man utfärdat fyra förbud och i Kristianstad har man två misstänkta fall av otillåten verksamhet.
2017-06-19 04:30

Liknande Artiklar
SR.se - Malmö
[Liknande]

Kosmetisk tatuering utan kontroll


Många verksamheter som utför kosmetisk tatuering har inte inspekterats. I Helsingborg har man utfärdat fyra förbud och i Kristianstad har man två misstänkta fall av otillåten verksamhet.
2017-06-19 07:50

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Människohandel och koppleri


Fyra personer i Helsingborg har gripits och anhållits misstänkta för inblandning i en kopplerihärva. På fredagen slog polisen till på flera adresser i Helsingborg efter en tids spaning och de kunde då gripa två män och två kvinnor. Två av personerna är misstänkta för koppleri och människohandel...
2010-02-20 12:40

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Bilder på hud gav 46 000:-


När P4 Kristianstad träffade Asin Delawi i måndags satt hon i en glasbur på Lilla Torg i Kristianstad och skulle precis börja sin första tatuering för årets musikhjälpen satsning. Idag tog hon tåget upp till Göteborg för att gå in i den stora glasburen och...
2013-12-13 12:39

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Misstänkta kapare anhållna


De fyra män som igår greps för att ha stulit en transportbil som var lastad med cigaretter utan Strövelstorp vid Ängelholm har nu anhållits.
2010-03-06 12:19

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Rättelse om antalet salmonellafall


SR Kristianstad har gått ut med fel uppgifter om nya fall av salmonella på gårdar i trakten av Vollsjö. Det rör sig om två nya fall. Sammanlagt har salmonella konstaterats i fem fall i Vollsjötrakten. Fyra fall av salmonella reading och ett annat fall. Vi...
2009-08-13 11:02

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Ökning av antalet självmordslarm


Sedan den 1 juni i år har polisen i Skåne och Blekinge gjort över 100 uttryckningar på misstänkta självmordslarm. I fyra fall var personen död när polis och räddningstjänst kom fram.
2009-07-20 08:49

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Många brister i matbutikerna


Huvuddelen av de större livsmedelsbutikerna i Helsingborg underkändes, när miljöinspektörerna under några veckor i höstas gjorde en speciellt riktad kontroll. Bland de allvarliga anmärkningarna var att kylar och frysar var för varma.
2010-02-27 11:14

DN.se
[Liknande]

Förbud mot tält på torget upprör


I Kristianstad har torghandlarna satt upp tält runt sina stånd som skydd mot kylan. Men tälten är missprydande och ska bort, anser kommunen. Ett förbud mot torgtält med mer än två väggar har till och med införts i den lokala ordningsstadgan.
2010-02-15 08:57

Smålandsposten
[Liknande]

Staden som inte tror på sig själv


Det är i städerna utvecklingen sker, och det är städerna som driver regionerna. Det är i varje fall de signaler man skickar från Göteborg och Malmö när verksamheter "koncentreras", det vill säga centraliseras på bekostnad av de mindre orterna. Det är i städerna utvecklingen sker,...
2013-05-17 00:37

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Man hotades och misshandlades


Fyra män greps natten till söndagen misstänkta för att ha hotat en annan man till livet och misshandlat honom. Misshandeln ägde rum i centrala Helsingborg.
2009-08-09 08:14

Sydöstran - Finns inte längre
[Liknande]

Lagfarter - ny lista


KARLSHAMN De ambulerande försäljare som de senaste åren har invaderat Östersjöfestivalen utan tillstånd, kan förbjudas redan i år. Ett beslut om tillfälligt förbud under festivaldagarna är taget.
2010-07-15 09:40

Norrbottenskuriren
[Liknande]

Flera hundra reparatörer från Eon arbetar sedan tidigt i morse för att hushåll i södra Sverige ska få strömmen tillbaka. Fyra helikoptrar har tagits in men ännu är det svårt att säga när problemen kan vara avhjälpta. De som bor långt ute på landet kan i värsta fall räkna med flera dygn utan el.


Stockholm. Tiotusentals utan el efter stormen
2013-10-29 07:51

BLT.se
[Liknande]

Stycka inte länsstyrelsen


Det är förvånande att en landshövding anser det vara i länets intresse att minska verksamhet och flytta ut arbetstillfällen. I stort sett alla verksamheter i samhällets tjänst har tuff ekonomi. Detta ska lösas genom besparingar och rationaliseringar inom organisationen. Att skära bort väsentliga delar som...
2009-10-02 17:39

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Länsstyrelsen stoppar hundbevakning


Ett skånskt hundbevakningsföretag har fått stänga sin verksamhet på stående fot på grund av stora brister i djurhållningen och för att verksamheten helt saknade tillstånd. Det var i slutet av oktober som polisen tillsammans länsstyrelsens djurskyddsinspektörer gjorde en kontroll på hundbevakningsföretaget.
2009-11-16 12:11

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Fyra till sjukhus efter krock


Vid en trafikolycka i Ljungyhed inatt skadades fyra personer. Enligt polisen var det en personbil som krockade med en minibuss på Kungsgatan. I Personbilen färdades fyra personer och samtliga fick föras till sjukhus för kontroll. Olyckan inträffade en timme efter midnatt.
2009-07-25 08:38

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Förbud mot tiggeri får nej


Nu ser det ut att inte bli något tiggeriförbud i Kristianstad.
2017-04-07 06:25

Sydsvenskan
[Liknande]

Var det rätt att spreja?


När är det rätt att använda pepparsprej? Vapenutbildaren kommenterar fyra fall. Epileptiker blev sprejad VÄXJÖ. En kvinna som sprejades i en ambulans under ett epileptiskt anfall. Det är ett av de fall JO granskar. Väninnan försökte gång på gång förklara för både ambulanspersonalen och...
2009-11-03 01:37

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Fyra inför rätta för grovt rån


På onsdagen startar en rättegång i Kristianstad mot fyra män i 20-årsåldern som är misstänkta för grovt rån på Matöppet i Önnestad.
2017-05-31 03:40

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Fyra greps efter mobilrån


Fyra ungdomar greps natten mot lördagen av Kristianstadpolisen, misstänkta bland annat för att ha rånat en 20-årig man på sin mobiltelefon.
2010-06-12 08:10

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Vårdcentral klarade sig undan brand


Branden på Företagarcenter i Olofström var på tisdagsförmiddagen under kontroll. Räddningstjänsten fick arbeta hårt sen klockan tre på natten för att den inte skulle sprida sig till den närliggande vårdcentralen. Totalt har fyra olika styrkor arbetat med att begränsa branden.
2009-10-27 12:41

BLT.se
[Liknande]

Lagerbergs anmält av veterinär


Livsmedelsverkets veterinärer har hittat flera kycklingar som inte avblodats, och därmed misstänks ha skållats och plockats levande. Verket anmäler därför fyra misstänkta brott mot djurskyddslagen. Lagerbergs i Sölvesborg är ett av de anmälda slakterierna. Anmälningarna gäller flera olika slakterier. I ett pressmeddelande skriver Livsmedelsverket att händelserna...
2011-03-08 11:09

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

En budget utan större satsningar


De styrande borgerliga partierna i Kristianstad presenterade under torsdagen sin budget för nästa år. Framför allt satsar de på att kompensera de verksamheter som drabbades hårt av besparingar förra året, t ex förskolan.
2010-04-29 14:58

Barometern
[Liknande]

Fyra bonuspoäng


En sur förlust.Och sex startpoäng i fortsättningsserien blir fyra. – Det är bara att gilla läget, säger Marcus Mellström. Nybro Vikings spelade för sex eller fyra poäng i Kristianstads ishall i den sista grundserieomgången i går kväll. Vikings får starta med fyra i fortsättningsserien. – Ja, det...
2012-12-13 10:25

svt.se - Sydnytt
[Liknande]

"Sluta varna före inspektioner"


Fler oanmälda inspektioner på företag med miljöfarlig verksamhet. Det efterlyser miljöåklagare Ingvar Wennersten efter Sydnytts avslöjande om misstänkta miljöbrott på Nordströms bildemontering utanför Kristianstad.
2013-12-12 18:00

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Regeringen synar integrationsarbete


Integration ska inte handla om projekt utan vara en del av kommuners och myndigheters ordinarie verksamhet. Det är en av tankarna bakom utvecklingsavtalet som Kristianstads kommun och regeringen har skrivit om stadsdelen Gamlegården.
2009-09-01 15:50

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Fyra tonåringar åtalade för mordförsök


På måndagen inleds rättegången mot fyra tonåringar som är misstänkta för mordförsök på en ung man. Mordförsöket ägde rum i centrala Kristianstad i mitten av juni.
2013-10-21 06:30

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Skånemejerier satsar på djuromsorg


Skånemejerier övervägde idag att lämna kvalitetssystemet Svenskt Sigill. Så blev det dock inte utan mejeriet ska istället stärka säkerheten i systemet genom att oberoende företag ska sköta den kontroll som mejeriet tidigare gjorde på egen hand. Det beslutade företagets styrelse under tisdagseftermiddagen.
2009-07-21 17:29

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Bara en poäng till Helsingborg


Trots ett i varje fall i första halvlek ganska markant spelövertag för Helsingborg, klarade Kalmar 1-1 på bortaplan.
2009-10-25 08:50

SR.se - Ekot
[Liknande]

Snusk på många bufférestauranger


Miljöinpektörerna har underkänt 35 av 80 restauranger i Helsingborg som serverar buffér. Något som inspektörerna inte tror är typiskt bara för Helsingborg. (P4 Kristianstad)
2010-04-25 10:15

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Man misshandlad med järnrör


Fyra person greps under natten mot torsdagen misstänkta för att med järnrör ha misshandlat en man i Vittsjö. En av de fyra gripna ska dessutom tidigare under kvällen ha misshandlat en kvinna som var bekant till den misshandlade mannen.
2009-06-18 06:49

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Problem i Telenors nät lösta


Uppdaterad 15:46 Det är var på onsdagen stora problem med telefonin på många håll i Skåne. Det gällde Telenors kunder i det fasta nätet, främst i östra delen av länet. Strax efter klockan 14 var problemet löst, men många företag och verksamheter i Östra Göinge, Kristianstad,...
2009-11-11 10:58

Barometern
[Liknande]

Fyra nya sjuka inför Vikings måstematch


Fyra nya har insjuknat. Vikings är chanslöst mot influensan. – Det känns som att jag gjort någon där uppe illa, säger tränaren Torgny Bendelin. Henric Gustavsson, Marcus Liikane, Andreas Elofsson och Magnus Svensson är den nya kvartetten som insjuknat sedan förlustmatchen mot Kristianstad i söndags. – Henke...
2011-01-26 12:33

svt.se - Sydnytt
[Liknande]

Fyra tonåringar häktade


Fyra tonåringar från Kristianstad sitter häktade misstänkta för mordförsök.
2013-06-19 13:50

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Nytt överklagande om Landöns camping


Länsstyrelsen i Skåne kommer sannolikt att överklaga mark- och miljödomstolens senaste beslut om Landöns camping i Kristianstad kommun. Domstolen kom fram till att campingen inte är otillåten trots att den ligger i strandskyddat område.
2013-09-25 13:27

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Misstänkt kidnappning


Tre unga män greps i Helsingborg på torsdagen misstänkta för människorov.
2010-01-15 07:43

SR.se - Malmö
[Liknande]

Ryssland kräver radioaktivitetskontroll


Ryska livsmedelsverket drar in exporttillståndet för flera svenska köttanläggningar, tre av dem ligger i Kristianstad. Och en av orsakerna sägs vara att anläggningarna inte utför kontroller av radioaktivitet i köttet.
2009-12-01 15:25

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Ryssland kräver radioaktivitetskontroll


Ryska livsmedelsverket drar in exporttillståndet för flera svenska köttanläggningar, tre av dem ligger i Kristianstad. Och en av orsakerna sägs vara att anläggningarna inte utför kontroller av radioaktivitet i köttet.
2009-12-01 14:43

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Sjabblande poliser ska utredas


Vid två tillfällen på kort tid har misstänkta brottslingar släppts i stället för att häktas på grund av att polisen i Helsingborg inte delgivit dem misstanke om brott i rätt tid. Nu ska riksenheten för polismål vid åklagarmyndigheten i Malmö granska om det har begåtts...
2009-09-04 16:43

SR.se - Kristianstad
[Liknande]

Nedläggning slår hårt mot forskningen


Gårdagens besked att läkemedelsföretaget Astra Zeneca helt lägger ner sin verksamhet i Lund och 900 anställda förlorar sina jobb är inte bara ett hårt slag för Lund och Skåne, utan för forskningen i hela landet.
2010-03-03 16:28

.